Kind en scheiding

Omdat ik regelmatig te maken heb met kinderen en scheiding, heb ik een training rondom Kindbehartigen gevolgd, waarin ik heb geleerd hoe je de stem van het kind kan vertalen naar ouders en andere betrokkenen bij een scheiding.

Ik geef hulp aan kind(eren) als:

 • het weet dat de ouders uit elkaar gaan.
 • de ouders al een tijd uit elkaar zijn, maar dat het kind opeens toch verdrietig wordt, vragen heeft, onrustig is, op school problemen heeft.
 • de ouders willen weten wat de wensen van hun kind(eren) zijn rondom de omgang met beide ouders en/of het ouderschapsplan en wensen dat hun kind(eren) daarover vrij kan praten (met mij: een onafhankelijke derde).
 • de ouders al uit elkaar zijn maar dat er problemen rondom het ouderschapsplan zijn.
 • de ouders te veel in een strijd zitten waardoor het kind niet de volle aandacht en ondersteuning kan krijgen.

Kinderen:

   bij mij kan uw kind terecht met zijn verdriet, boosheid, behoeftes en verlangens. Ik kan uw kind ondersteunen en uitleggen wat een scheiding voor het kind en het gezin betekent. Ik ken het juridisch speelveld en kan het kind helpen om te begrijpen wat dat voor hem of haar inhoudt.

Ouders:

   U kunt bij me terecht om samen met uw kind(eren) zorg te dragen voor een ouderschapsplan waarin ieder zich kan vinden.

Voor vragen of nadere uitleg kunt u me bellen of mailen.

Charlotte Borggreve