Charlotte Borggreve

Ik ben orthopedagoge en kinder- en jongerencoach.
Mijn ervaring in het werken met kinderen heb ik in ruime mate opgedaan in de kinder- en jongerenopvang en als medeoprichtster en later directeur van het Kinderkookkafé te Amsterdam.

Ook heb ik verschillende projecten gedaan, boeken en kinderkookboeken geschreven. En ben auteur van: Hoe houd je het gezellig thuis? 30 manieren om je kind en jezelf op te voeden.

Naast mijn praktijk als kinder- en jongerencoach voer ik het vakoverstijgend project Multi Culti Cooking op verschillende VO scholen uit.

Als Kids’ Skills ambassador ben ik bevoegd om leerkrachtenteams en ouders (Parents’ Skills) trainingen en workshops te geven over deze methode.

Ik werk met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

Als kindercoach gebruik ik allerlei gespreks- en creatieve technieken, spelvormen, metaforen en verhalen. Die helpen bij het zoeken naar de krachtbronnen en kwaliteiten van het kind om te leren om van een probleem een vaardigheid maken.

Een kind over Charlotte: “Dankzij jouw kindercoaching heb ik nu een 545 voor mijn Cito!”
Een ander kind: “Charlotte luistert naar je en je kan haar vertrouwen”.
Een derde: “Ik had na twee keer kindercoaching al bereikt wat ik wilde!”
Nog een: “Jij doet het niet voor het geld Charlotte, maar je wilt kinderen écht helpen”

Een ouder over Charlotte: “Ik wou dat ik als kind jou als kindercoach zou hebben gehad.”
Een andere ouder: “Ook wil ik je zeggen dat je een snaar geraakt hebt, je hebt iets moois in L. aangesproken. Heel bijzonder!”
Een derde: “Elke keer als ik bij jou vandaan kom, heb ik een zingend kind op de fiets.”
Een vader: “Veel dank voor de begeleiding van mijn dochter. En ook veel dank voor de aardige woorden in jouw email-berichten. Dat doet een mens goed.” 

Charlotte Borggreve