Vakantie in “crisistijd”.

Voor ouders die geen zin of geld hebben om met de kinderen met vakantie te gaan. Of door andere omstandigheden thuis blijven.

Maak het thuisblijven net zo leuk of nóg leuker als op de camping in Frankrijk, in het strandhuisje in Zeeland, op de boot in Friesland en op de fiets in Duitsland.

 • Ga met je kinderen om de tafel zitten, inventariseer wensen, geef informatie over budget, mogelijkheden en maak dan een plan: wie wil wat en wanneer?
 • Voor ouders die geen tijd hebben: er zijn altijd dagkampen of andere activiteiten die door buurthuizen of verenigingen worden georganiseerd.
 • Spreek af dat iedereen een keer per week een verrassingsdag mag organiseren: een dag die helemaal georganiseerd en ingevuld wordt door één persoon voor het hele gezin. Spreek de voorwaarden af: kosten, vervoer, weersomstandigheden etc.
 • Voor mensen met weinig geld: maak er een wedstrijd van wie de goedkoopste én leukste dag organiseert.

Een paar tips:

 1. www.uitmetkinderen.nl/zoeken/Gratis-uitjes
 2. Kamer of huis pimpen: schilderen, muur sjabloneren, gratis spullen van marktplaats halen en oppimpen: www.apartmenttherapy.com of Ikea www.ikeahackers.net
 3. Koken en knutselen: www.kookologie.blogspot.com O.a. een idee voor koken in poppepannetjes, picknick in de kamer.
 4. Sportdag: organiseer een sportdag voor het hele gezin of buurt in de straat, park of op een plein.
 5. Spelletjesdag: idem met spelletjes (spijkerpoepen, spijkerbroekhangen, ringen gooien, blikjes werpen, zaklopen, waterdragen, etc). Zie voor ideeën: www.kinderspelletjes.spelletjes-voor-kinderen.nl/kinderspelletjes-voor-buiten
 6. Ga een dag foto’s inplakken en zorg dat er genoeg papier, tijdschriften, kleurpotloden etc is om van de fotoboeken iets moois te maken. Laat elk kind zijn/haar eigen fotoboek maken. Als je alleen digitale foto’s hebt, kan je via de Hema of Kruitvat je eigen fotoboek maken. Of met plaatjes uit tijdschriften een plakboek maken.
 7. Voor oudere kinderen: blog maken (www.blogspot.com) of videoboodschappen maken voor vrienden en vriendinnen die in het buitenland met vakantie zijn.
 8. Of: registreer je op pinterest  (www.pinterest.com) en maak een eigen prikbord met leuke dingen.

Veel plezier!

Vind je dit nuttige informatie voor anderen? Stuur gerust door!

Heb je nog meer tips of ideeën? Laat weten in het vak hieronder. Dank.


Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

Charlotte Borggreve